torsdag 17 mars 2011

En ny ortodox bokhandel på nätet

Jag citerar från dess hemsida:

http://www.ambon.se/

Om butiken
Ambon är en nystartad nätbokhandel specialiserad på den Ortodoxa Kyrkans litteratur och kultur. Vår önskan är att kunna erbjuda såväl de stora klassikerna som de kvalitativa och kanoniska nyskrivna texter som kommer ut idag. Vi vill ge den ortodoxa litteraturen ett eget utrymme där helheten kan bli synlig utan sammanblandning med andra traditioner och där Du som kund lätt kan känna dig hemma och finna vad Du söker.


Företagets säte är i den Skete som startades under våren 2008 i Norduppland och som står under beskydd av Ärkebiskop Gabriel av de ryska kyrkorna i Västeuropa, vilken också har välsignat bokhandelns tillkomst. Arbetet med bokhandeln, dess sortiment, blogg och produktion har alltså sin bas i den ortodoxa Kyrka som verkar i Sverige idag. I bakgrunden finns hjälp och handledning av ortodoxa präster som kan ge råd inom olika områden och även svara på Dina frågor.

På plats finns sr Ioanna som driver bokhandeln och tar hand om allt praktiskt arbete, svarar på frågor, gör inköp och ser till att Du får dina böcker.


I Sketen kommer det också att finnas en mindre gårdsbutik där nätbokhandelns sortiment skall finnas till försäljning.

Eftersom ortodox litteratur består i tiden men ofta kommer ut i små upplagor har vi tänkt att knyta ett antikvariat till butiken. Detta är ännu så länge under uppbyggnad. Endast några få titlar blir med oss från start. Ni är alla mycket välkomna att delta i antikvariatets framväxt - ge oss information om titlar ni söker, om ni har något att sälja eller andra tips att ge - så hör mer än gärna av er!

Vi har också en liten bod med varor för utövande av det ortodoxa andliga livet. Du kan hitta vackra ikoner, oljelampor, kors för olika tillfällen, bönband, rökelse, kalendrar och mycket annat som inspiration för eget bruk eller att ge bort som presenter.

Det är möjligt att besöka Sketen under de Liturgier som finns utannonserade eller efter överenskommelse. Tag gärna kontakt med oss för aktuell information!

Inga kommentarer: